Planten hebben bijzondere kwaliteiten die ons fysiek en energetisch kunnen helpen bij onze levensprocessen. Onze voorouders leerden deze magische eigenschappen van de planten kennen en vandaag de dag is deze kennis nog steeds voor ons beschikbaar.Met deze mooie kwaliteiten van de planten maak ik kruidenhangers en smudgemengsels ter ondersteuning van persoonlijke processen.

Kruidenhangers

Deze kruidenhangers zijn gevuld met verschillende kruiden en plantendelen die ieder hun specifieke werking hebben op onze energiestroom. Soms voeg ik ook edelstenen aan een hanger toe als dit wenselijk blijkt. De kruidenhangers worden helemaal afgestemd op jouw energie (of van iemand anders als je hem cadeau wilt doen) en zorgen voor een balans in je energieveld.

De kruiden (en edelstenen) bieden ondersteuning bij huidige thema’s zoals het loslaten en integreren van emoties, angst en beperkende overtuigingen, brengen lichtheid en liefde in je hart,  zorgen voor een betere doorstroming van jouw energie en helpen om afvalstoffen af te voeren.

Specifieke kruiden worden geselecteerd voor deze eigenschappen en werken op meerdere bewustzijnslagen doordat ze multidimensionaal worden geopend. Ze worden opgeladen en gezuiverd door piramide-energie en krijgen een energetische bescherming mee voordat ze worden verstuurd zodat de energie optimaal en klaar voor gebruik is. Deze magische kruidenhanger geeft je voor een lange tijd ondersteuning bij jouw persoonlijke processen en je kunt je hanger voorzien van ‘verse’ energie door hem te ontladen en opladen in maanlicht.

Er zijn ook kruidenhangers met een specifiek thema verkrijgbaar.

De kruidenhangers voor ‘Persoonlijke ontwikkeling’ zijn specifiek samengesteld om een zo breed mogelijke ondersteuning te bieden aan jouw innerlijke processen en hebben een positieve invloed op alle chakra’s en energiesystemen.

Het mengsel ‘Van hoofd naar hart’ maakt het makkelijker om het denken los te laten en in de overgave te stappen, iets wat een thema is voor ons allemaal in de huidige tijd.

Daarnaast heb ik een kruidenmengsel voor ontspanning en een betere nachtrust: ‘Diepe slaap en ontspanning’. Dit is een samenstelling van kristallen en kruiden in een flesje die je op je nachtkastje kan zetten met de bijgeleverde standaard of onder je kussen kan leggen. De gecombineerde werking zorgt voor ondersteuning van een goede nachtrust op verschillende lagen. Dit kruidenmengsel is ook als hanger verkrijgbaar.

Smudgemengsels

Smudgen is het beroken van jezelf of je omgeving door het branden van kruiden. Dit eeuwenoude principe wordt gebruikt voor zuivering van ongewenste energieën en wordt veel gebruikt bij rituelen.

Door kruiden te branden komen de etherische oliën in de kruiden vrij en kan hun geneeskrachtige werking worden toegepast. De kracht van de intentie speelt een grote rol bij het ‘verkrijgen’ van het optimale resultaat, het geeft richting en kracht aan de reden waarom je kruiden brandt. Je kan hierbij denken aan zuivering van niet gewenste energie, het loslaten van oude patronen en ideeën (je hoofd leegmaken) en het bekrachtigen van datgene wat je wenst.

Deze smudgemengsels maak ik ook in afstemming op iemands energie en de frequenties van de kruiden werken binnen het energieveld van die persoon. Ik geef vaak al intenties mee aan het mengsel als specifieke vragen of onderwerpen naar voren komen.

De mengsels van de 4 elementen zijn geboren om gericht te werken met een of meerdere kwaliteiten die verbonden zijn met de elementen.

AARDE: dit kruidenmengsel kan worden gebrand om jezelf een betere aarding en gronding te geven. Het ondersteunt je basischakra en helpt om meer uit je hoofd te komen en naar je hart te gaan en brengt balans in het spirituele en het aardse.

LUCHT: dit kruidenmengsel kan worden gebrand voor afstemming op hogere frequenties, tijdens meditatie en het verkrijgen van inzichten. Het mengsel is verbonden met je voorhoofd- en kruinchakra.

VUUR: dit kruidenmengsel kan worden gebrand voor allerlei transformatie- en veranderingsprocessen. Het ondersteunt je hartchakra en helpt om jouw innerlijke kracht naar buiten te laten treden.

WATER:  dit kruidenmengsel is verbonden met het element WATER en kan worden gebrand om jouw levensenergie beter te laten stromen en in the flow of life te komen. Het ondersteunt de werking van het lymfatisch stelsel en bloedsomloop en is verbonden met je keelchakra. Het helpt je om op een zachte manier los te laten wat niet meer dienend is.

Je kan de kruiden branden op een kooltje of wierookbrander. Ik kies er zelf voor geen kooltjes te gebruiken omdat er hiervoor bomen worden gekapt. De kruiden brand ik op een brander met een gaasje en theelicht eronder. Deze zijn ook bij mij te koop, zie de tarievenpagina.