Als puber wist ik niet wat ik wilde worden, beroepsmatig gezien. Ik had twee interesses: plantjes en tekenen (en sportvissen maar daar zag ik geen toekomst in). Ik besloot om deze twee te combineren en koos voor een hoveniersopleiding om later tuinontwerper te worden. Uiteindelijk heb ik deze vakken omarmd en heb daarna ruim 25 jaar ervaring opgedaan in de groene wereld van tuinaanleg en -onderhoud, plantenteelt en tuinontwerp.

Sinds enkele jaren is daar een nieuwe laag bijgekomen, namelijk spiritualiteit en het werken met energie. Door deze eze verbinding is bij mij een holistische visie op de samenhang van de mens en zijn omgeving ontstaan. Ik had immers geleerd (en gevoeld) dat alles energie is en ontdekte dat ik met een nieuwe bril de naar de wereld keek.Hieruit is mijn bedrijf ook ontstaan en mocht mijn Ziel zich met Plant verbinden vanuit een nieuwe connectie.

Door alles wat ik geleerd had betreft vormgeving van de groene ruimte te combineren met mijn gevoeligheid voor energie ontstond een nieuw totaalbeeld wat heel versterkend kan werken op het welzijn van de klant. Een holistische tuin voelt niet alleen goed maar heeft ook helende kwaliteiten in zich als alle elementen goed zijn doorvoeld en samengebracht.

Dit doe ik o.a. door te onderzoeken hoe aanwezige energielijnen lopen en hierop het ontwerp vorm te geven. Ik kijk ook naar alle omgevingsfactoren zoals negatieve straling van zendmasten en bekabeling maar ook het gebruiken van positieve invloeden zoals de energie van planten of bomen in de buurt. Door deze factoren mee te nemen in een tuinontwerp en de aanleg van de tuin ontstaat naar mijn idee het meest optimale resultaat van een leefomgeving.

Bij het optimaliseren van energielijnen of het harmoniseren van ruimtes maak ik graag gebruik van edelstenen en krachtvoorwerpen. Deze worden op specifieke knooppunten van energiebanen geplaatst zodat er balans ontstaat in het hele tuinontwerp. Ook de plantkeuze en de materialen zijn van grote invloed op de balans binnen het ontwerp: elk element telt. En elk tuinontwerp wordt met de hand getekend: hierdoor kan ik mijn volledige ziel en zaligheid in het ontwerp steken.

Ik help je graag met het creëren van jouw meest optimale tuin of buitenruimte! Neem contact met me op zodat ik vrijblijvend een offerte voor je kan maken.